Facebook

Uutiset

23.12.2023Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille!Lue lisää »8.10.2023Uusin single "Ja Rokki Soi"Lue lisää »1.6.2023Kesäinen yö -singleLue lisää »

Käyntejä kotisivulla

Käyntejä kotisivuilla:278608 kpl

Yhteystiedot

Tilaukset ja tiedustelut:

moonika.ilmen@gmail.com

Suomalaista Vintage iskelmämusiikkia

 

Moonika Ilmén on vahvaääninen tulkitsija. Hänen musikaaliset juurensa ovat vahvasti vanhassa suomalaisessa tanssimusiikissa.

Musiikki on ollut suuressa osassa Moonikan elämää pienestä pitäen ja hän on laulamisen lisäksi soittanut mm. haitaria, viulua ja kontrabassoa. 

Lapsuuden kodissa harrastettiin lastenlaulujen lisäksi myös perinteistä tanssimusiikkia. Olihan Aulis-isä soittanut ja laulanut ammatikseen jo 50-luvulta lähtien. Esiintyminen yhdessä isän ja kolmen musikaalisen veljen kanssa on ollut enemmän arkipäivää kuin harrastus. 

Moonika Ilménin ensimmäinen julkinen esiintyminen oli jo 3- vuotiaana Turussa. Esiintymisiä oli perhejuhlista aina yritysten juhliin ja he osallistuivat monena vuotena -90 luvulla myös Kaustisten kansanmusiikki festivaaleihin.

Ensimmäisen levytyksen Moonika teki 1993 tuolloin Aarni Varjosen levyllä "hyvä elämä" taustalaulajana. Tästä alkoi yhteistyö Varjosen kanssa ja siitä poiki keikkoja sekä levyt "hucleberry finn" (1995) ja "Tuhansien tähtien hotelli" (1997).

Omat musikaaliset vaikutteensa Moonika on saanut eritoten Jazzin saralta sekä koti- että ulkomaisilta ikivihreiltä taiteilijoilta, mm. seuraavat naisartistit on mainittava; Laila Kinnunen, Eila Pellinen, Helena Siltala, Viola Talvikki, Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Peggy Lee. Miespuolisista artisteista tärkeitä suunnan näyttäjiä ovat olleet mm. Olavi Virta, Tapio Heinonen ja Topi Sorsakoski.


Oma tulkintatapa Moonikalla on sopivasti mahtipontinen mutta kuitenkin tunteisiin vetoava. Artikulointi on selkeää ja jokainen kappale valitaan tarkasti tyyliin sopivaksi. Ohjelmistosta löytyy sekä slovareita että rock´n rollia.